HTML

Játsszunkvazze!

Kezdő játékostól kezdő játékosnak a Nintendo Wii-ről. A gépezetről, tartozékokról, játékokról nem hivatalos hangnemben.

Friss topikok

Címkék

Roppant fontos egy lépés, enélkül nem igazán van értelme a továbbiaknak :D

Komolyra fordítva a szót: nagyon szét kell néznie az embernek mielőtt megvásárolná magát a gépezetet. Célszerű nem az első nagyáruházban beszerezni, még akkor sem, ha azt állítják, hogy akciós! Még ekkor is megeshet, hogy 10-20 ezer forinttal többet fizetünk érte, mint máshol. Abból a 10-20 ezerből már inkább további tartozékokat vagy játékokat vegyen az ember. Természetesen az interneten nézzünk körbe először, keresőprogram nagy segítség ebben. Érdemes ezzel órákat eltölteni, mert néhol komolyabb árkülönbségekkel találkozik az ember.

Ami fontos: ne csak alapgépet (konzol+egy remote /irányító/+nunchuk/egyfajta mini joystick/) vegyünk! A magyar piacon is kaphatóak olyan Wii csomagok, melyek a konzol mellett egy vagy két játékot, néhol még plusz tartozékot (kormány, plusz remote stb.) tartalmaznak. Érdemes ezek közül választani. Ezeknek az ára is változó 35-50 ezer forint között mozognak, de természetesen egyes helyeken akár ennél drágábban is adják. Ha az ember 40 ezer körül tud beszerezni egyet, az már barátinak mondható, főleg, mivel már játékot is kap mellé, nem kell arra is már ez elején 5-10 ezer forintot költeni.  

Újabb tényező, amit figyelembe kell venni: Wii-t venni akkor érdemes, ha nem csak magadnak veszed, hanem családnak vagy barátoddal/barátnőddel közösen. Akkor igazán jó a kihasználtsága, illetve érvényesül a konzol erőssége, a közös játék és mozgás élménye. Más szóval, ha ún. hardcore gamer vagy, akkor maradj a PC-nél, vagy az Xbox-nál (gondolom, most a PS-fanoktól majd kapok szép megjegyzéseket, hogy kihagyom őket). A Wii grafikailag kissé gyengébben teljesít ellenfeleinél (de már egy-két tartozék/alkatrész segítségével jobb képminőség is elérhető), azonban játékélmény terén (véleményem szerint) jobb. Szóval családoknak elsőrangú választás, mert így apu és anyu is bevonható a közös játszadozásba. 

Ebből kiindulva már az elején be kell szerezned a Wii-d mellé egy másik remote-ot (és egy nunchuck-ot), mivel a csomagok 99%-a csak egyet tartalmaz. Így már két személy is tud egyszerre játszani, kihasználva az osztott képernyős játékok adta lehetőségeket. Ennek ár általában 12-15 ezer forint között mozog. Itt is találhatunk olyan minicsomagot, ahol az eszköz mellé ajándék játék is jár! Érdemes egy ilyet választani, ha az ember pénztárcája engedi, mert azért nem mindegy, hogy még egy játékkal gyarapodik az ember készlete.

NAGYON FONTOS! Elvileg még kaphatóak régebbi típusú, simán Remote néven futó eszközök. Ezeket már ne vegyük meg, helyette a 2010-ben kiadott Wii RemotePlus vagy Wii MotionPlus néven futó irányítót, mivel ez továbbfejlesztett, érzékenyebb, jobb játékélményt biztosító kütyü. Figyeljük ezért a csomagoláson a nevet, vagy kérdezzünk rá az eladótól mielőtt megvásárolnánk a terméket! Természetesen a régi Remote is felfejleszthető.

Még egy utolsó tanács: ne vegyünk utángyártott (nem Nintendo által gyártott) Remote-ot, nem garantált a minőségi működés, hiába ad rá a gyártó garanciát!

Ezzel a kis szösszenettel megtettük az első lépéseket. Beszereztük a konzolt, jó esetben két Remote irányítóval (hozzájuk tartozó nunchuck-kal) és kettő vagy három játékkal.

A következő részben a Remote irányítóról és a nunchuckról fogok bővebben értekezni.

Címkék: Címkék

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatsszunkvazze.blog.hu/api/trackback/id/tr824959868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása