HTML

Játsszunkvazze!

Kezdő játékostól kezdő játékosnak a Nintendo Wii-ről. A gépezetről, tartozékokról, játékokról nem hivatalos hangnemben.

Friss topikok

Címkék

Szándékosan nem magával a konzolgéppel foglalkozom, annak összeillesztése, csatlakoztatása reményeim szerint senkinek nem okoz komolyabb problémát. Lássuk inkább magát az irányítót, az erősen távkapcsolóra hajazó Wii Remote-ot.

wiiremote.bmp

Korábban már volt róla szó, hogy az első szériában még simán Wii Remote néven futott, majd később egy kis módosításnak köszönhetően kifinomultabbá vált, és Wii Remote Plus néven futott tovább. Ebben egy un. Motion Plus alkatrész lett beépítve (a régiekhez alulról hozzáilleszthető részként lehet megvenni), mely kifinomultabb mozgáskövetést tesz lehetővé.

Lássuk a felépítését! Általában külső borítás is jár hozzá, egyfajta gumis védőtok, ezzel óvva mindenféle karcolástól és ütéstől, illetve egy csuklópánt, mely arra hivatott, hogy a játék hevében nehogy kirepüljön a kezünkből az irányító és telibe trafáljuk a televíziónkat, játszótársunkat, esetleg házikedvencünket. Maga a Remote vezeték nélkül kapcsolódik a konzolhoz, az alapcsomagban benne lévő (televízión elhelyezett) érzékelő (Sensor bar) segítségével. Jó esetben a csomagban lévő irányítót felismeri egyből a rendszer. Azonban a további, később megvett irányítóknál (de rossz esetben az elsőnél is) megeshet, hogy nem azonnal ismeri fel őket a konzol, ebben az esetben összehangolásra (synchronizing) van szükség. Ezt a Remote-on lévő "sync" gomb segítségével történik. A gomb az eszköz elemtároló oldalán található a külső borításon, vagy belül az elemek mellett a tároló kinyitása után lelhetünk rá. Egy kis, színes gomb. Ennek megnyomása után a konzolon lévő "sync" gombot is meg kell nyomni (ez a memóriakártya tárolónál van, annak védőfedelét lenyitjuk, és már meg is van). Siker esetén már az irányító használható is. Elemekkel működtethető (két darab ceruzaelem), de van töltős verziója is.

Akkor a kezelőfelület következik:

nintendo-wii-remote-plus.jpg

Alap esetben így néz ki az irányító (ha mégsem, akkor tegyük le a távirányítót, mert összekevertük vele). Legfelül a "POWER" gomb, be- illetve kikapcsolásra alkalmas. Alatta az négy égtájnak megfelelő iránymozgató. Ez alatt az egyik akciógomb, az ötletesen "A" névvel iletett található. A "B" gomb hollétére is fény derül, kis türelem. Az előbb említett iránymozgató és a két gombot fogjuk legtöbbször használni játékok során, illetve a menükben történő tovább és visszalépésre (és természetesen a Remote-ot is mozgatjuk, ahol szükséges). Alatta három kisebb gombocska, a "-", "+", illetve a kettő között a "HOME". Utóbbival bármikor megszakíthatjuk a játékot, és vissza léphetünk a konzol főmenüjébe. Azonban itt vigyázni kell, mert ha nem volt mentés a gomb használata előtt, akkor az addig elért eredmények elvesznek! Ezek alatt egy kis hangszóró helyezkedik el, ami különböző hangeffektusokat hallat egyes játékoknál (pl. sportjátékoknál), emelve a játékélményt. Alatta "1" és "2" gombok.

Végül négy kis négyzet, melyek azt jelzik, a Remote melyik játékosé (ha első kocka kék, első játékos, ha második kocka kék, második játékosé, stb.). Ha egyik kocka sem világít, a Remote nem kapcsolódik a konzolhoz, ekkor kell összehangolni. Még egy fontos dolog: a Wii felirat alatt látható, hogy Motion Plus van beépítve. Ha ez nem szerepel az irányítón, akkor régi típusúval van dolgunk, amihez be kell szerezni a Motion Plus-t. Majd elfelejtettem: kimaradt a "B" gomb. A gomb az irányító alsó felén található, nagyjából az "A" gombbal szemben. Kézre esik, ügyes megoldás.

A Remote alján van egy csatlakozó, melyhez a nunchuck (erről bővebben egy másik cikkben) vezetéke csatlakozik.

Ennyi fért bele mára, viszlát legközelebb!

Címkék: Címkék

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatsszunkvazze.blog.hu/api/trackback/id/tr864961130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása