HTML

Játsszunkvazze!

Kezdő játékostól kezdő játékosnak a Nintendo Wii-ről. A gépezetről, tartozékokról, játékokról nem hivatalos hangnemben.

Friss topikok

Címkék

Vágjunk is bele az első tesztünkbe. Az alany pedig nem más, mint a korábban emlegetett Wii Sports.

Mielőtt nekivágunk, nézzük a külcsínt: egyszerű, letisztult borító, mely azonnal jelzi számunka, itt bizony nem a grafikára fektették a fő hangsúlyt, hanem másra. Egy-egy pillanatkép a minket váró játékokról.

WiiSports.jpg

A kézikönyv (mely 5 nyelvű, de sajnos egyik sem magyar) röviden, de kellő részletességgel ismerteti a játékokat, és megfelelő segítséget ad a remote irányító és a nunchuck használatára (természetesen képekkel illusztrálva). A lemezen kék borító, ráírva a játék neve. Minimalista, de hát nem is ezért veszi meg az ember a játékot.

A játék ősréginek számít a konzol történetében, a Wii megjelenésével egy időben került piacra (2006 december), egyik az első Wii játékoknak. Szám szerint öt minijátékot tartalmaz, ezek: tenisz,golf, bowling, baseball, box. A játékhoz Wii Remote és Nunchuck szükséges.

Akkor a játékokról röviden:

TENISZ. A játék minimum kettő, maximum négy fő játszhatja. De a két főnek ebben az esetben négy játékost (kettő-kettő) kell irányítani egyszerre! Kissé ütődött ötlet, mert ha megpróbálod eltüntetni őket, a program automatikusan feltölti őket saját maga által irányított játékossal. Igaz, így megspórolták a játékos által való mozgatást, mivel azt teljesen a program irányítja a labda irányába. A rövid ütésekre a közeli, a távoli ütésekre a messzebb lévő játékossal tud reagálni az ember. Kissé érdekes, de meg lehet szokni. Általában nem volt gond a kontrollerrel, de figyeljünk arra is, hogy ha erősebben ütünk, könnyen a pályán kívülre kerül a labda. Néha pedig érthetetlen módon elüti a francba a játékszert.

GOLF. Kellemes játék, egymás vagy számítógép ellen. Nem osztott képernyőn, egymás után. A kontrollerrel minden rendben, csak figyeljünk oda, hogy az utasításnak megfelelően játszunk, különben gyakran fogunk luftot ütni. Itt is ügyeljünk arra, hogy milyen erővel ütünk.

BOWLING. Ez volt az a játék, melyet a szüleim is kipróbáltak, és egyből le is győztek benne...hát igen, akik kipróbálták a valóságban, azoknak itt gyerekjáték ezt játszani. Az irányítással néha meggyűlt a bajom, de ez inkább saját hiba, bár nem egyértelmű, mikor érdemes elengedni a golyót a kontrollerrel. Ekkor vagy elrontottam a dobást és ismételnem kellett (mivel nem játéktéren engedtem el a golyót), vagy egyenes gurítás helyett akkora kanyart írt le a játékszer, hogy csak lestem. Egy biztos: kellő koncentráció kell hozzá, és ki kell tapasztalni, mikor érdemes elengedni a golyót.

BASEBALL. Előre leszögezem, fogalmam sincsen ennek a remek játéknak a szabályairól, de már az első játék során ütöttem egy hazafutást :D . Az irányítás itt már kissé gázos volt. A dobó játékosnál nincsen gond, ott az erő-valamelyik gomb-irány kombóval igen jó kis dobások kerekedtek. Na de az ütő játékos...hjajjj...lehet az én hibám, de nem éreztem rá sokszor, melyik a legjobb pozíció az ütésnél. Felveszem az alapbeállást, ahogyan a játék mondja, majd mikor jön a labda suhintok...és melléütök...vagy elütöm a labdát a játéktér rossz oldalára (hibás labda). Ritka volt az, mikor jól eltaláltam a labdát. Itt nagyon ki kell tapasztalni, mikor érdemes lendíteni, de még akkor sem garantált a siker.

BOX. Gyors és problémás. Tetszik, hogy amerre dőlünk a mérkőzés során, karakterünk is arra dől, elkerülve így egy-két ütést. Az is jól megoldott, hogy kezünket magunk elé téve a karakter is ezt teszi, így védekezik. Azonban az ütésekkel volt gondom. Ez az egyetlen játék, melyhez nunchuck irányító szükséges (hogy mind két kezünkkel tudjunk ütni), azonban néha hol azt, hol a remote-ot nem akarta felismerni a program (értsd, nem suhintott egyet a játékosom, hiába tettem én azt a valóságban). Aztán a le és felütéseknél is volt néha elmaradás, csak másodszorra értette meg a program, mit is akarok. Pedig leírásnak megfelelően cselekedtem.

GRAFIKA: a hátterek nagy része rendben volt, a karakterekre rá fért volna egy kis kidolgozottság, bár gondolom a részletességen itt most kevés hangsúlyt volt. Az azonban szomorú számomra, hogy a program csak az 50Hz-es üzemmódot támogatja. 6/10

JÁTÉKÉLMÉNY: igazi családjáték a maga kis hibáival. Remekül szórakozik vele az ember, főleg, ha ráérez. Ha nem, akkor kissé bosszankodni fog az apró hibák miatt.  8/10

ÖSSZEGZÉS: 7 pont (10-es skálán).

Címkék: Címkék

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatsszunkvazze.blog.hu/api/trackback/id/tr14974571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása