HTML

Játsszunkvazze!

Kezdő játékostól kezdő játékosnak a Nintendo Wii-ről. A gépezetről, tartozékokról, játékokról nem hivatalos hangnemben.

Friss topikok

Címkék

A mai napon ismerkedjünk meg az egyik olyan kiegészítővel, mely az akciódús, fegyverrel történő lövöldözésnél során alkalmazható. Mai alanyunk nem más, mint a Wii Zapper.

Wii_Zapper.jpg


Mit is kell tudni erről az eszközről? Mint látható, ha nagyon szőrös szívűek akarunk lenni, akkor ez igazából nem más, mint egy műanyag tartóa Wii Remote és Nunchuck számára, amely így fegyverhez hasonlít. Ebből a szempontból nézve tökéletes pénzkidobásnak tűnhet elsőre. Másodjára is. Azonban ha hozzáteszem, hogy az európai kiadáshoz (de talán a többi földrészen is) jár hozzá egy ingyen játék? Na ugye, hogy így már jobban hangzik. Kinézetre leginkább egy íjpuskára hasonlít. Eléggé pehelysúlyú is ráadásul.

Mint a fenti képen látható fenn a Remote helyezkedik el, melynek a "B" gombja lesz a ravasz. Igaz, a Zapper egy kicsit megtoldotta a gombot egy külső gombbal, hogy ne okozzon gondot annak megnyomása. A Nunchuck joystick részével fogjuk a karaktert mozgatni (ha olyan a játék, hogy mozgatható, nem csak egy helyben áll). A "Z" gomb ötletesen az ráközelítés/távcső (angolul: Zoom) funkciót működteti. Tölteni (már ha kell) az eszköz apró fel-le mozgatásával (megrázásával) lehet.Tartását tekintve, két kézzel fogva lehet kicsit csípőnek támasztani (hogy csípőből tüzelhessünk) vagy akcióhős módjára vállmagasságba. A Schwarzinegger vagy Stallone hasonmások megpróbálkozhatnak egy kézzel is, mivel ők sosem mozognak, az ellenség megy oda.

Játéktámogatottásgot illetően egyik szemünk sír, másik nevet. Vannak játékok, melyek támogatják, elég jó nevek (Call of Duty sorozat, 007 Goldeneye, Dead Space: Extraction, stb.), de azért nem több száz játékről beszélünk, jó ha 30 ilyen van, annak is egy része annyira bugyuta, hogy az na!

Nagy kérdés, hogy megéri-e akkor beruházni rá (kis hazánkban 8-10 ezer HUF között mozog az ára)? Igen, ha Wii örült, és akciós-lövöldözős típusok egyike vagy, illetve ha szeretnél egy ingyenjátékot, mely a Zelda világában játszódik. Egyéb esetben nem javasolt. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatsszunkvazze.blog.hu/api/trackback/id/tr1005017366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása